Крадец на телефон се идентифицира по погрешка чрез Photobucket

2
176

Photobucket имат интересно мобилно приложение, което позволява на потребителите автоматично да качват снимките направени от телефона на сайта на компанията. Това е нещо, което Корей Хийс едва ли ще забрави скоро след като се е снимал сам. След това полицията е успяла да идентифицира крадеца на смартфона.

След като телефона е бил откраднат, не след дълго се е появила снимка на човек с козя брадичка и обеци на акаунта на пострадалата във Photobucket.

„Никога не съм правила тази снимка. Това е човекът, който е откраднал телефона ми“ е казала на полицията потърпевшата. Веднага е станала ясно, че това е крадеца.

След това полицията е разпространила снимката по телевизията и до един час хората са започнали да се обаждат с информация, че това е бил Корей Хийс, на 26, от Салина. Той е бил арестуван за грабеж и е повдигнато обвинение срещу него.

Photobucket придобиха мобилната функция Auto Uploader, която е помогнала за идентифицирането на Хийс, през декември 2009-а година, когато се сляха с Ontela. Това е първия път, когато функцията е била ползвана за разкриване на престъпление.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
killchain
killchain

В България това никога няма да се случи – да покажат крадец на телефон по телевизията. Най-големите крадци си остават зад завесите, пък какво остава за човек, прибрал телефон…

tyrmyk
tyrmyk

Как какво остава?!?
Веднага ще го разтръбят по всички медии, ще има коментари и т.н. и човекът ще си излежи една ефективна присъда и като капак куцо и сакато ще се изреди да се бие в гърдите колко ефективно работят полиция, следствие, правосъдие и т.н. и ще се отчете мнооооого работа пред обществото и Евро съюза.
А големите риби, дето не гребат от кацата с мед с лъжица, а вземат цялата каца, ще продължат да си действат тихо, в сянка и необезпокоявани…