fbpx
20.8 C
София

Към 2025 година Китай възнамерява да изгради зарядната инфраструктура за 20 милиона електромобила

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Националната комисия за развитие и реформи на Китай (NDRC), която е и основният орган за икономическо планиране на страната, обяви своя нов план за увеличаване на продажбите на електрическите превозни средства. Регулаторът заяви, че за да стимулират търсенето на електромобили,  до 2025 година властите ще изградят национална инфраструктура за безпроблемната работа на 20 милиона електрически автомобила в страната.

Reuters съобщи, че новата инициатива е част от 14-ия петгодишен план на Китай, по времето на който Поднебесната възнамерява прехвърли по-голямата част от страната към електрически транспорт. Планът е разработен съвместно с десетте държавни ведомства и предвижда изграждането на усъвършенствана и балансирана среда с интелигентна и ефективна зарядна инфраструктура.

Страната ще ускори разработването на своята програма за изграждане на необходимата инфраструктура за всяка провинция, а станциите за бързо зареждане са включени като задължителна инфраструктура за големите компании. Според плана, до 2025 година Китай трябва да осигури бързи зарядни станции за минимум 80% от магистралите и ключовите региони на страната. В по-малко населените райони покритието ще бъде по-малко – от около 60%, което трябва да стане до средата на десетилетието.

Предвижда се и изграждането на многобройни сервизи за подмяна на акумулаторните блокове, които ще бъдат изграждани в близост до летища, пристанища, автомобили паркове и т.н.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини