Личните карти да бъдат с вграден чип за електронен подпис

0
22

ичните карти да бъдат с вграден чип за електронен подпис, обмисля правителството. Това съобщи министър Димитър Калчев след заседанието на Съвета за модернизиране на държавната администрация.

По този начин българите няма да плащат по 80-90 лв. за издаване на сертификат за електронен подпис, обясни Калчев и добави, че замисълът трябва да се обсъди с МВР, съобщи Дарик радио.

Засега все още не е ясно кога ще започне да се издават лични карти с чип за електронен подпис. През изминалата година само 2700 българи са платили ДДС по електронен път, а други 3000 са използвали електронните портали на администрацията, за да си сменят адресната регистрация.

През 2005 ще бъдат внесени 100 000 компютри за нуждите на висшите и средните училища и за създаване на повече от 200 центъра за обслужване и комуникация, обясни Калчев.

Съветът реши да увеличи щата на областните управи, като бъдат назначени 12 отговорници за инфраструктурата по ГКПП.

Калчев прогнозира, че до края на седмицата на високо политическо ниво ще бъде решен спорът между областните управители Олимпи Кътев и Росен Владимиров къде да бъде центърът на новосъздадения планов икономически район в София.

Източник: news.bg

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари