Маратонките Nike “проговарят” благодарение на Apple

8
42


Спортният гигант Nike и компютърната компания Apple – две от най-известните марки в света, решиха да започнат сътрудничество, като създадат специално оборудване за любителите на спорта. Те ще въведат в продажба система, която свързва маратонките на Nike с дигиталния плейър iPod на Apple. По този начин потребителите ще могат не само да слушат музика, докато спортуват, но и да виждат на дисплея показания за това с каква скорост се движат, какво разстояние са изминали и колко калории са изгорили.

Освен това Nike предвижда да създаде специална спортна серия, насочена към потребителите на iPod. Според спортната компания новото сътрудничество ще бъде наистина ползотворно, като се има предвид, че двете марки са насочени към едни и същи потребители, както и доказаният им вече успех при самостоятелна продажба. За Nike обаче това няма да е първият подобен опит за съвместна работа с производител на електроника. Предишният беше с Philips и завърши с неуспех. Всъщност предложението за обща работа е дошло от Apple след “развода” с холандската компания.

Първият модел маратонки, които ще бъдат оборудвани със свързващата с iPod технология, ще струват около $30 долара и се очакват на пазара след 2 месеца.

Източник: investor.bg

СПОДЕЛИ
Предишна новинаcFosSpeed 3.01 Build 1132
Следваща новинаSkype 2.0.0.107 & 2.5.0.91 Beta

Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com – най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

8 коментара за "Маратонките Nike “проговарят” благодарение на Apple"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка