Марк Зукърбърг и Джак Дорси са новите цели на Ислямска Държава

1
29

Екстремистите от Ислямска Държава публикуваха клип със заплахи срещу основателите на Facebook и Twitter Марк Зукърбърг и Джак Дорси. Видеоклипът е отговор на анти-ИДИЛ действията на социалните мрежи – блокиране на акаунти, изтриване на мнения и съобщения.

 

И така новата цел на терористите са Марк Зукърбърг и Джак Дорси. В клипа техните изображения са поставени в рамка и са пробити от куршуми. „Не можете да се справите с нас. Ако изтриете един акаунт, ние на негово място ще създадем нови сто. Вашите имена ще бъдат изтрити, когато унищожим вашите сайтове“ – казват екстремистите.

В клипа се казва, още, че Ислямска държава има свои специалисти, които са успели да проникнат в много акаунти в социалните мрежи. Получен е достъп до 10 000 страници във Facebook, прихванати са 5 000 акаунта в Twitter.

 

Социалните мрежи потвърдиха, че активно блокират страниците, съдържащи пропаганда на ИДИЛ. Представител на Twitter неотдавна съобщи, че през последния месец са блокирани около 125 000 акаунта на екстремистите. „Няма да позволим използването на социалната мрежа за разпространяване на тероризъм“ – гласи официалното съобщение.

Видеоклипът е с продължителност 25 минути и в него Ислямска Държава отправя заплахи към Джак Дорси и Марк Зукърбърг и им обявява война.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Егати и пародията…. АМИ АЙДЕ ИЗТРИЙТЕ ГО ТОЯ МИРИЗЛИВ ШИТБУК Накрая ! Какво всеки само се заканва ?