Министерството на външните работи на Германия премина обратно към Windows

16
26

Правителството на Германия, което доскоро разказваше за успехите си във внедряването на свободен софтуер, неочаквано обяви обратното преминаване на Министерството на външните работи на страната към платената операционна система Windows.

Според германското външно министерство, софтуерът с отворен код изисква твърде високи разходи, свързани с адаптиране на програмите към текущите задачи, има ниска оперативна съвместимост, а, освен това, са постъпили множество жалби поради липса на достатъчна функционалност на приложенията под Linux. Друг проблем, който се изтъква като причина за завръщането към продукта на Microsoft, е липсата на драйвери за принтери и скенери. Сега, според изявленията на отговорните лица, те отново се завръщат към използването Windows XP и Windows 7. Сървърите, както и преди, ще останат под управлението на софтуер с отворен код.

Въпреки това, в германското правителство се намериха и хора, които не са съгласни с решението. Според Хенинг Тилман, член на Социалдемократическата партия, „причините за връщането към Windows са просто нелепи“. Тилман също така отбелязва, че „разходите за лицензиране на Windows и Microsoft Office само на едно работно място покриват с лихвите разходите за програмисти, които да напишат цял куп драйвери за принтери и скенери“.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
16 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
viiipeerMaPuXyaH4onikstounAbsurdi_comlinker Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Viiipeer
Viiipeer

Нека после да ми разправят, колко „велик“ бил Линукс…

MaPuXyaH4o
MaPuXyaH4o

А ти прочете ли последния абзац ?

nikstoun
nikstoun

Когато заиграят парите …. причини много 😉

Absurdi_com
Absurdi_com

viiipeer, всъщност самата статия казва достатъчно. Прочети внимателно и помисли.
Иначе МС пак са раздали едни пари където трябва :blink:

Viiipeer
Viiipeer

Ами няма за какво да я прочитам пак, то това си е истината. Както винаги обаче се намират критици, които да защитават Линукс. Не отричам че е лош, но за какво ми е, ако не може да ползва пълноценно хардуера? Да в статията се говори за липсващи драйвъри, за което не е лъжа че на Линукса това му е слабото място. Именно заради това се отказах засега да го ползвам, не че нямам желание, напротив.

Absurdi_com
Absurdi_com

Прочел си, но не си разбрал. Можеш да се запиташ, защо липсват драйвери за някои устройства. Също така, защо няма съвместимост с МС програмите, въпреки, че се ползват признати международни стандарти. Статията добре описва политиката на МС, по един косвен начин 🙂 Все пак, има достатъчно устройства с драйвери, както и програми, които да свършат работа, затова вероятно МС са снесли и едни пари, където трябва.

linker
linker

„разходите за лицензиране на Windows и Microsoft Office само на едно работно място покриват с лихвите разходите за програмисти, които да напишат цял куп драйвери за принтери и скенери“.. Ами какво друго да кажа освен.. ХАХАХА. Точно така, защото системен софтуер и в този случай драйвер се пише за 2 часа… Това само доказва, че не само нашите „социалисти“ са некомпетентни до полуда. В Германия средната заплата на програмист на ден е около 200 евро, а за такъв тип специализиран софтуер може да достигне 500. Имайки предвид, че програмирането на драйвер е сложна и тежка задача, изискваща доста време, както… Виж още »

бат'начо
бат'начо

Само във външното им министерство ли е събран ИТ каймака . Тука има нещо гнило .

ole
ole

Е усетиха се, браво.

Wu-TAnG
Wu-TAnG

Германският народ май не е един от най-умните както си мислехме а? 🙂