Най-влиятелните жени в технологиите според Forbes

0
9

Списание Forbes наскоро публикува тазгодишното издание на традиционния си списък на най-влиятелните жени в света. Подобно на класацията на Fortune, и в тяхната участват представителки на всякакви сфери на бизнеса. Така например, на първо място Forbes са сложили канцлера на Германия Ангела Меркел, която е една от най-важните фигури в политическия живот на Европа изобщо.

По правило, сред стоте най-влиятелни жени винаги има доста от сферата на технологиите. На четвърто място, например, е Мелинда Гейтс, която споделя председателското място във фондацията Bill & Melinda Gates заедно със съпруга си. На 10 място е Шерил Сандбърг – Главния оперативен директор на Facebook. Четири позиции след нея е Вирждиния Ромети – президент и СЕО на IBM.

В челната двадесетица са, също така, Урсула Бърнс – президент и СЕО на Xerox и Мег Уитман – шефката на НР. На 21 място е Мариса Майър – СЕО на Yahoo, на 25-то – Сюзън Войкички – старши вицепрезидент на Google, а на 29-то – Арианна Хъфингтън – главен редактор на Huffington Post Media Group и AOL.

До стотното място има още пет висшестоящи дами в технологиите като Сафра Катц – президент и Главен финансов директор на Oracle на 48-мо място, Лорийн Пауъл Джобс – основател и председател на Emerson Collective на 49-то, Падмасри Уориър – Главен технологичен директор и директор на стратегическия отдел в Cisco на 58-о, Сю Гарднър – изпълнителен директор към WikiMedia Foundation на 70-то и накрая, на 84-то място – Мери Мийкър – главен партньор към Kleiner Perkins.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за