Пилотите са си играли със Snapchat по време на управлението на Airbus A320. Авиокомпанията, собственик на самолета заяви, че е нямало никаква опасност за пасажерите, но пилотите ще бъдат наказани и допълнително инструктирани.

Пилотите на авиокомпанията EasyJet са си играли с приложението Snapchat на височина 10 000 метра в самолет, пълен с пасажери. The Sun съобщи, че инцидентът е станал по време на полета от Париж до Мадрид, а снимките са публикувани в Instagram акаунта на капитана Майкъл Кастелучи.

Капитанът на самолета е заснел танца на втория пилот, докато седи пред управлението на машината и не поглежда приборите и обстановката пред самолета. Правилата предвиждат пилотите на самолета да следят обстановката през предното стъкло, а ръцете да са в готовност да поемат управлението. Майкъл Кастелучи и неговият втори пилот се снимали и правили типичните промени в снимките, характерни за Snapchat.

Авиокомпанията многократно повтори, че е нямало никаква опасност за пасажерите, но с пилотите на самолета ще бъдат проведени специални разговори. Акаунтът на капитана вече е недостъпен.

По-късно стана известно, че пилотите са получили административното наказание „предупреждение“.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
TNTГалоши Налъмото Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Галоши Налъмото
Галоши Налъмото

В такива случаи се организира едно потребителско контрамероприятие в тяхна защита и ще видите как шефовете им ще им дадат медали само и само да млъкнат соц. мрежи.

TNT
TNT

съмнявам се