Ново проучване: Не, геймингът не ни прави по-дебели от останалите

8
484

Време е да разгледаме един от най-широкоразпространените митове. Представата, че ако прекарваш повече време пред компютъра или конзолата, ти ще се превърнеш в топка.

Дори Доналд Тръмп сподели това виждане, когато нарече хакналия мейлите на DNC „хакер, който прекарва много време в стаята си и тежи 200 килограма“.

Група от германски и австрийски учени е решила да разгледа дали при геймърите има връзка между хобито им и наднорменото тегло.

Името на проучването е „Проучване на мита за пухкавия геймър: Мета-анализ на проучвания за застояване при гейминг и връзката му с телесната маса“.

Те са проверили поредица от публикувани и непубликувани проучвания по темата, за да стигнат един път за винаги до истината. Те са открили „малка връзка между ниската активност при игране на видео игри и телесната маса“.

При възрастните, връзката между високите нива на застоялост при гейминга и промяната в телесното положение е на лице. Това обаче не се наблюдава при деца и тийнейджъри. Можем да заключим, че при възрастните това се случва в комбинация с други фактори.

Заключението на учените е:

„Тези резултати не подкрепят предположението за силна връзка между гейминга и телесната маса. Асоциациите между двете са малки и се наблюдават основно при възрастни.“

Разбира се, не става на дума да се подкрепят дълги гейминг маратони по цяла нощ. Пристрастяването към видео игри си е реална болест. Факт е обаче, че не самият гейминг води до проблеми, а лошата храна и липсата на активност през останалото време.

Идеята, че геймърите непременно са по-големи от останалите е преувеличена и този анализ го доказва. Геймингът не може да бъде нищо повече от медиатор в случая.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
6 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Оня
Оня

Има нещо, наречено горене на калории. Най-големият консуматор на калории е мозъкът. След него са мусколите. Така, че има много да се говори по темата!

Nikolai
Nikolai

Само да ти кажа че седенето пред компютър за 1 час не изразходва толкова калории колкото 1 час тренорвка. Има доста какво да научиш по темата. И научи също как се пише „мускули“

Оня
Оня

Има основна и огромна разлика между това, да седнеш да разпуснеш и да седнеш с цел да си натовариш мозъка !!!

Nikolai
Nikolai

Движението е живот. Не напразно е казано това. Ама ти едва ли може да разбереш такова нещо.

Фарти
Фарти

Всяка зима от 75кг падам на 70-72кг, лято бачкам по 12 часа на 5 декара и качвам пак 75+

Изидоро
Изидоро

Геймърството води до хомосексуализъм и чекиджийство. Бая много време съм прекарал по интернет залите, за да видя там хора, които играят денонощно. Такъв човек разбира се не може да завърже връзка с реална жена и е или професионален чикиджия или се отдава на мъжка дружба. Какво по-естествено от това да си привлечен сексуално от съседа ти по монитор, готин пич, който те кефи как вика и да ти се прииска да му го налапаш. Получава се хомо- и геймърска връзка – двама гейм маниаци, които споделят страстта към компютрите, гейминга и споделят общо легло, където страстно си лапат един на… Виж още »

Клон
Клон

Значи ти си хомосексуалист и чекиджия ли ? Интернет е пълен с цици и яки дупета на какички. По скоро ти така си роден.
Аз редовно си цъкам игрички и си имам жена! Кой както си го подреди!

(*)
(*)

Нямаше нужда да споделяш несгодите на живота си