Случаят все още се разследва.

Десетки потребители на платформата за споделяне на снимки не можаха тази седмица да влязат в своите профили, след като е проведена мащабна атака, която се предполага, че е координирано усилие на неизвестна страна. Няма яснота дали това е атака към Instagram директно или външно приложение (или приложения).

Mashable и други медии предават за инцидент със сериозни мащаби, свързан с Instagram. Компанията съобщи преди дни на страниците си, че е известена за случая и публикува инструкции за справяне със ситуацията.

Освен, че не са успели да се впишат в регистрациите си, когато потребителите на социалната мрежа правят опит за възстановяване на паролата им, сайтът им изписва, че е изпратен имейл не на техния адрес, а на адрес, завършващ на .ru. Хакерите са получили пълен достъп не само до регистрациите им, но и до свързаните с тях профили във Facebook и др. мрежи. А според ESET е имало случаи, в които потребители, използващи двуфакторна защита за влизане в профилите си, също не са успели да влязат в акаунтите си.

Очаквайте подробности.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
zmii4eИван Бечев Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
zmii4e
zmii4e

„Компанията, собственост на Oath (както и на Yahoo)“
Instagram е на FB.

Иван Бечев
Иван Бечев

Mashable, не Инстаграм. Както казаха – голяма част от подрастващата младеж е с функционална неграмотност.

zmii4e
zmii4e

Ако сте обърнал внимание в изречението има линк след запетаята, които води към страница на Instagram. Обърнете внимание, че се въздаржах да Ви влезна в тона 🙂 .