Новият филм на Итън Хоук е заснет изцяло с техника на DJI

3
32

За предстоящият си филм Blaze, Итън Хоук ще влезе в ролята на режисьор, разказвайки биографичната история на кънтри музиканта Блейз Фоли.

По-интересното за продукцията обаче е, че тя е заснета почти изцяло с техника на DJI. Компанията произвежда някои от най-актуалните модели дронове, екшън камери, стативи и други и целият ѝ каталог е впрегнат в снимките. Идеята за неочакваното партньорство се ражда, след като Хоук пробвал някои от продуктите на DJI и решил, че те лесно могат да се превърнат в професионални инструменти за кино. Сред използваните продукти са камерата Osmo RAW, стабилизаторът Ronin и дрона M600. Само през първите два дни от снимките целия 80 процента от кадрите били заснети с помощта на камерата Osmo RAW.

В сравнение с повечето филми на Итън Хоук, Blaze е относително малка продукция, като единственото познато лице е Алия Шафкат, която помним от хитовия сериал Arrested Development. Лентата ще бъде по кината през 2018 г.  

Това не е първият път, когато кинаджиите прибягват до известна с потребителската си електроника компания – неотдавна Hardcore Henry бе заснет почти изцяло с GoPro камери.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
3 Автори на коментарите
pix3lМироpix3l Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pix3l
pix3l

Съвсем я окъсахте от към новини, а?

Миро
Миро

То вече е достатъчно само един път седмично да влизаш тук, че да има какво да прочетеш за 30-на минути.

pix3l
pix3l

Да, и то в случай, че те интересуват постиженията на НАСА, икономическото състояние на Apple или колко дупки в сигурността са закърпили Торвалдс и Мicrosoft… последната тема симулира най-голямо присъствие на потребители. 😀