Новият филм на Итън Хоук е заснет изцяло с техника на DJI

3
810

За предстоящият си филм Blaze, Итън Хоук ще влезе в ролята на режисьор, разказвайки биографичната история на кънтри музиканта Блейз Фоли.

По-интересното за продукцията обаче е, че тя е заснета почти изцяло с техника на DJI. Компанията произвежда някои от най-актуалните модели дронове, екшън камери, стативи и други и целият ѝ каталог е впрегнат в снимките. Идеята за неочакваното партньорство се ражда, след като Хоук пробвал някои от продуктите на DJI и решил, че те лесно могат да се превърнат в професионални инструменти за кино. Сред използваните продукти са камерата Osmo RAW, стабилизаторът Ronin и дрона M600. Само през първите два дни от снимките целия 80 процента от кадрите били заснети с помощта на камерата Osmo RAW.

В сравнение с повечето филми на Итън Хоук, Blaze е относително малка продукция, като единственото познато лице е Алия Шафкат, която помним от хитовия сериал Arrested Development. Лентата ще бъде по кината през 2018 г.  

Това не е първият път, когато кинаджиите прибягват до известна с потребителската си електроника компания – неотдавна Hardcore Henry бе заснет почти изцяло с GoPro камери.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Новият филм на Итън Хоук е заснет изцяло с техника на DJI"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz