Mozilla най-после замени своето динозавърско лого с нещо съвсем просто. В новото лого буквите „ill“ са заменени със символите „://“. Компанията го нарича „дизайн, който поставя интернет в сърцето на Mozilla“.

Компанията официално представи новото си лого, избрано от 7 концептуални прототипа, подготвени от британската дизайнерска компания Johnson Banks. В логото се използва отворения шрифт Zilla, създаден от компанията Typotheque по поръчка на Mozilla.

Работата върху новия логотип започна преди около 7 месеца, когато Mozilla каза, че желае да бъде по-добре разбрана от повече хора и да насърчава свободния интернет, „където всички ние сме свободни“.

В основата на този проект стои желанието на Mozilla да стане по-разбираема за хората. Ние искаме да станем „шампиони на здравия интернет“. Интернет, който всички ние сме свободни да изследваме, разкриваме, създаваме и въвеждаме нови неща без бариери и ограничения – място, където властта се намира в ръцете на мнозинството, а не на малцинството. Интернет, в който се уважава нашата безопасност и идентичност„.

Новият логотип използва комбинацията от символи „://„, използвана в URL. Интересно е, че подредените по същия начин символи се използват в одобрения миналата година логотип на проекта Curl. Създателят на Curl, който работи в Mozilla каза, че няма нищо против. Той добави, че дори се радва от избора на именно този вариант, понеже по този начин символите „://“ се възприемат като намек за сходство в целите, задачите и принципите в двата проекта.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TNT
TNT

жалки шибаняци, опитват се да подражават на другите и нищо оригинално не остана от първоначалната мозила.

Анонимен
Анонимен

Важното е, че не са сменили gecko 🙂

Питащ се
Питащ се

А именно него трябва да сменят със Servo, защото Chromium е номер едно в момента.