Обвиниха GoDaddy в затрудняване на трансферите на домейни

0
17

Една от най-големите компании за управление на домейни и хостинг услуги в света беше обвинена, че затруднява трансфера на домейни извън системата си. Клиентите на GoDaddy започнаха масово да изтеглят интернет адресите си след като стана ясно, че компанията подкрепя американския закон за борба с пиратството, познат под съкращението SOPA. Вследствие на това само през коледния уикенд от GoDaddy бяха изтеглени десетки хиляди домейни, предаде Tech Spot.

Цялата дандания започна когато авторите на законопроекта, който може да промени интернет навсякъде по света, публикуваха официален списък, в който са записани всички, които подкрепят инициативата. Там беше и GoDaddy, а това предизвика гняв сред много от клиентите на компанията. Малко по-късно хостинг фирмата оттегли подкрепата си за SOPA и беше премахната от официалния списък. Отливът на потребители обаче продължава.

Конкурентната компания Namecheap, която още отначало беше против суровия закон за борба с пиратството, предложи намаления за хората, които искат да прехвърлят домейните си от GoDaddy. Обвиненията към последните са, че не дават достатъчно идентификационна информация, за да се завърши процесът по трансфер на домейните. По този начин прехвърлянето трябва да се прави ръчно, но така нещата стават по-бавно.

От GoDaddy отговориха на обвиненията като заявиха, че забавянето е нормално и е част от обичайните защити срещу измами и кражби на домейн имена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари