Краят на Celebgate не бе краят на опитите за експлоатиране на суперзвездите. Жител на щата Джорджия на има Кваме Форд се призна за виновен в кражбата на идентификатори на Apple (Apple ID) за спортисти (включително играчи от NBA и NFL) и рапъри, на чието име после той таксува своите разходи. От „поне“ ​​март 2015 г. Форд мами звездите да прехвърлят данните си предимно чрез фишинг кампания, в която той се представя като представител на Apple за поддръжка на клиенти.

Когато успее, той променя данните за влизане и се опитва да получи информация за кредитна карта. После използва това, за да плати с „хиляди долари“ за пътувания, мебели и парични преводи.

Форд е обвинен в шест обвинения през април 2018 г., но се признава за виновен само за тези по компютърните измами и кражбите на самоличност. Предвижда се присъдата да се обяви на 24 юни.

Длъжностните лица не назовават жертвите или очертават пълния размер на щетите. Не е сигурно, че Форд ще стои дълго време зад решетките, когато дори най-тежката присъда от Celebgate възлизаше на по-малко от три години затвор. Въпреки това, това е не толкова деликатно напомняне, че фишинг схемите могат да успеят срещу всеки, включително спортни и музикални звезди, които пък трябва да знаят, че вероятно ще бъдат цели на такива измамници.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
5 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
хахаха
хахаха

Извинявам се за утонението, ама…

„фишинг схемите могат да успеят срещу всеки, включително спортни и музикални звезди“

Впросните не се славят да са много умни. Особено спортистите.
Предполагам, са малко под нивото на бабите, които мятат пачки от балконите си.

Coca Cola
Coca Cola

Тази тъпа съветска генерализация няма нищо общо с реалността. Защо вие всички „умни“ живеете в панелки, като клошари, с боклуци около вас, карате стари раздрънкани коли и накрая като седнете пред телевизора с евтината бира, пускате именно тези „не умни“ спортисти и актьори и ги гледате?

Ако Българина иска да прогресира, той трябва да се отърси от цинизма на първо място и да почне да бъде самият той като човек ефективен и производителен. „Спасението“ на „народа“ е индивидуален акт, който никой явно не иска да преминава.

Капитализъм
Капитализъм

Не се хаби, минусите са поредните, които не желаят да поемат лична отговорност и раздават лесно оценка.

Бахти
Бахти

Каква лична отговорност те гони за малоумните постъпки на другите?!?!

Бахти
Бахти

Нарича се естествен подбор и както се вижда нито съветските бабички са поумнели (от колко години има кампания за разясняване на телефоните измамници), нито техните западни аналози в лицето на спортисти и т.н.

Капитализъм
Капитализъм

Познавам професионални спортисти и актьори и са с пъти по-умни от средностатистическия Бай Ганьо, който им дава оценка.