8.6 C
София

Откриха онлайн услуга, която за $60 постига блокирането на произволен Instagram акаунт

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Интернет изданието Vice съобщи, че хакерите злоупотребяват с механизмите на Instagram за премахване на забранено съдържание. Хакерите предлагат своеобразни услуги, с помощта на които се блокират произволни Instagram акаунти, като са намерили начин да печелят от това.

В редица случаи същите мошеници, които предлагат бан като услуга, предлагат и възстановяване на акаунтите на потребителите, които са били несправедливо блокирани в Instagram, само че за тази работа заплащането достига до $1000.

В даркнет форума OG масово се рекламират подобни онлайн услуги.

Занимаваме се с професионален бан от 2020 година и вече сме натрупали сериозен опит. Нашите цени не са най-ниските, но повярвайте ни, вие наистина ще получите това, за което сте платили“ – се казва в една от тези обяви.

Анонимен хакер, който предлага тази своеобразна услуга съобщи пред медиите, че за по-малко от месец е спечелил петцифрена сума само от блокиране на акаунти в Instagram. Той отбеляза, че за един бан взима сума от $60.

Друга хакерска група, също в даркнет форум, предлага аналогична услуга при цена от пет до 30 евро за акаунт, в зависимост от броя на абонатите. Той предлага да блокира акаунти с до 5000 абоната, но твърди че може да блокира и акаунти с до 99 000 абонати.

Принципът на действие на хакерите не е сложен. Те създават профили, от които публикуват пропаганда на самоубийства и други подобни, а след това под друго име пишат жалби на Instagram.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини