fbpx
18.8 C
София

Офис-документите ще получат единен стандарт

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Sun Microsystems поддрържа Евросъюза в намерението му да утвърди единен международен формат на офисните документи, одобрен от Международната организация по стандартизация (ISO).

В своето писмо, неотдавна изпратено в Европейската комисия, президентът на Sun Джонатан Шварц заявява съгласието си с препоръката на Еврокомисията по обмен на данни между администрациите (IDA), която в още през май предложи да се приеме в качеството на международен стандарт формата, използван от офисния пакет OpenOffice.org.
Припомняме, че този продукт е създаден през 2000 г. на базата на кода на лицензирания пакет Star Office, изходният код на който е обнародван от Sun. OpenOffice.org се явява почти пълнофункционален аналог на Microsoft Office. В него има текстов и графичен редактори, средства за работа с електронни таблици и бази данни, а така също и програми за създаване на презентации, интернет-страници програмиране. OpenOffece.org работи на няколко платформи, включително и Microsoft Windows.

Източник: Download.bg


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Предишна новинаKeePass Password Safe 0.97c
Следваща новинаNero CD-DVD Speed 3.40
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини