Половината собственици на iPad използват Windows

8
56

Над 725 хиляди продадени бройки досега

Компанията Chitika Labs прави изследвания на продажбите на iPad и на потребителите, които го купуват. Вчера в интернет беше пусната интересна статистика за това какво друго освен iPad ползват собствениците на новите таблети.

Резултатите са доста интересни. Повече от половината купувачи на iPad използват Windows, като от тях – 19.20% използват Windows XP, 14.97% са с Windows Vista и още 15.91 процента, които използват най-новата операционна система на Microsoft. Общият процент на операционните системи на Microsoft достига до 50.96%, но редмъндската компания не е лидер в статистиката.

Mac OS X е на първо място с около 63 процента. Високите проценти на OS X и Windows най-вероятно се дължат на факта, че потребителите имат и от двете ОС на компютрите си (Dual Boot).

Изненадващ е факта, че само 8.55% от притежателите на iPhone са закупили iPad таблети. В статистиката влизат и собствениците на смартфони с мобилна операционна система Android – 1.27%.

Броячът на продадени таблети вече прехвърли 725 000 бройки в Щатите, като най-много от тях се купуват в щата Калифорния – малко под 20% от всичките продажби на таблета са извършени в този щат.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари