Пощата Outlook.com вече поддържа IMAP

1
14

В пощенската услуга Outlook.com се появи поддръжка на протоколите IMAP и OAuth. Съобщението е публикувано в официалния блог на Outlook, която е собственост на корпорация Microsoft.

Microsoft нарича IMAP (Internet Message Access Protocol – интернет протокол за достъп до съобщения) „остарял протокол“ и отбелязва, че той не може да се сравнява със собствения и протокол Exchange ActiveSync. Въпреки това, решението за добавяне на поддръжка е взето по искане на потребители, уточняват от компанията.

Нововъведението ще позволи да се работи с Outlook.com при използване на пощенски клиенти без поддръжка на Exchange ActiveSync, – например, Mac Mail и Thunderbird за Mac.

Освен това, разработчиците на странични приложения ще получат възможност да интегрират Outlook.com в своите продукти. Такава интеграция вече реализираха няколко услуги – по-специално, TripIt и Unroll.me.

Microsoft стартира пощата Outlook.com през 2013 година. Тя замени услугата Hotmail, съществуваща от 1996 година. Особеностите на Outlook.com са интерфейсът Metro и интеграцията със Skype и офис приложенията на Microsoft.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
PhD Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
PhD
PhD

IMAP бил „остарял протокол“. Да ви е** в микромеките…