Пощата Outlook.com вече поддържа IMAP

1
36

В пощенската услуга Outlook.com се появи поддръжка на протоколите IMAP и OAuth. Съобщението е публикувано в официалния блог на Outlook, която е собственост на корпорация Microsoft.

Microsoft нарича IMAP (Internet Message Access Protocol – интернет протокол за достъп до съобщения) “остарял протокол” и отбелязва, че той не може да се сравнява със собствения и протокол Exchange ActiveSync. Въпреки това, решението за добавяне на поддръжка е взето по искане на потребители, уточняват от компанията.

Нововъведението ще позволи да се работи с Outlook.com при използване на пощенски клиенти без поддръжка на Exchange ActiveSync, – например, Mac Mail и Thunderbird за Mac.

Освен това, разработчиците на странични приложения ще получат възможност да интегрират Outlook.com в своите продукти. Такава интеграция вече реализираха няколко услуги – по-специално, TripIt и Unroll.me.

Microsoft стартира пощата Outlook.com през 2013 година. Тя замени услугата Hotmail, съществуваща от 1996 година. Особеностите на Outlook.com са интерфейсът Metro и интеграцията със Skype и офис приложенията на Microsoft.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Пощата Outlook.com вече поддържа IMAP"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка