През 2018 година пазара на таблетите ще се върне към растеж

4
6

Според новата прогноза на експертите от IDC, световните доставки на таблети през 2016 г. ще намалеят за втори пореден път – спадът в сравнение с 2015-та ще възлизат на 9,6%. Негативната тенденция се очаква и през следващата година, но през 2018-та, експертите прогнозират възстановяване на показателите, за което ще помогнат хибридните модели.

Според оценки на IDC, в момента в категория „detachable“ специалистите нареждат „2-в-1“ устройствата с включена клавиатура, които на таблетния пазар заемат само около 16% дял. Предполага се, че през 2020 г. този показател ще нарасне до 31%. Също така в прогнозата се предвижда, че през последните четири години над 50% от устройствата в тази категория ще са под управлението на Windows, 29% – на iOS и 20%- хибриди, базирани на Android.

От гледна точка на сроковете за експлоатация, таблетите се оказаха подобни на персоналните компютри: периодът за актуализация при тях е същият, както при компютрите – около 4 години. Във връзка с това, големите и не толкова големи производители на таблети постепенно изместват вниманието си към хибридните устройства, в резултат на което асортиментът от такива продукти ще се увеличи, а средната им цена – ще падне.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
_nib_cybercopманол Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_nib_
_nib_

Ба ши сЪ върнИ.Такова техническо недоразумение нямам,няма и да имам.По-добре 10-11 инчово лаптопче отколкото това.

cybercop
cybercop

Тия, все едно си вярват. Всеки купува таблет по веднъж и, повече не повтаря.

манол
манол

В момента има ли изобщо таблети с ОС Уиндоус?.Има смартфони(Microsoft).

cybercop
cybercop

Може и да има, но не сме виждали. Като ги видим, ще знаем, че са станали 50% от общият брой таблети. В смисъл – 5 от 10 продадени на годишна база. Купихме таблет на племеницата пред две години. От тогава е сменила два смартфона, а, таблета и тя не знае, къде е забутан.