През 2018 година пазара на таблетите ще се върне към растеж

4
42

Според новата прогноза на експертите от IDC, световните доставки на таблети през 2016 г. ще намалеят за втори пореден път – спадът в сравнение с 2015-та ще възлизат на 9,6%. Негативната тенденция се очаква и през следващата година, но през 2018-та, експертите прогнозират възстановяване на показателите, за което ще помогнат хибридните модели.

Според оценки на IDC, в момента в категория “detachable” специалистите нареждат “2-в-1” устройствата с включена клавиатура, които на таблетния пазар заемат само около 16% дял. Предполага се, че през 2020 г. този показател ще нарасне до 31%. Също така в прогнозата се предвижда, че през последните четири години над 50% от устройствата в тази категория ще са под управлението на Windows, 29% – на iOS и 20%- хибриди, базирани на Android.

От гледна точка на сроковете за експлоатация, таблетите се оказаха подобни на персоналните компютри: периодът за актуализация при тях е същият, както при компютрите – около 4 години. Във връзка с това, големите и не толкова големи производители на таблети постепенно изместват вниманието си към хибридните устройства, в резултат на което асортиментът от такива продукти ще се увеличи, а средната им цена – ще падне.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "През 2018 година пазара на таблетите ще се върне към растеж"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка