Имаше редица опити за преобразуването на Android в пълноценна десктоп операционна система, като доста от тях не бяха особено успешни.

Но Jide Technology успя да направи това и през 2015 година се появи операционната система Remix OS, предназначена за десктоп компютри, а по-късно дори бе анонсиран неголям лаптоп, с предварително инсталирана Remix OS.

И ето че след две години, Jide публикува специално съобщение в своите профили в социалните мрежи, с което обясни, че компанията се оттегля от потребителските продукти.

„През изминалата една година получихме огромен брой запитвания от предприятията от най-различни сектори и ние започнахме да създаваме отлични инструменти за тези организации, използвайки софтуера и хардуера на Jide. Ние виждаме огромен потенциал в ролята, която Jide може да изиграе, за да революционира работата на тези компании. Ние анализирахме наличните си ресурси и решихме да съсредоточим всичките сили на нашата компания единствено върху тези продукти“.

В съобщението се казва още, че поддръжката на Remix OS за персонални компютри се прекратява. Всички средства, събрани чрез Kickstarter за разработването на Remix OS Remix IO и Remix IO+ ще бъдат върнати изцяло. Отменят се всички все още неизпълнени поръчки в онлайн магазина на компанията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари