Прехвърляне на отвговорност е наказанието на крайния потребител на пиратски материали

9
0

Прехвърляне на отговорност е да се наказват крайни потребители на пиратски филми и музика от интернет. Това становище изрази главният прокурор Борис Велчев по време на среща с младши прокурори в Националния институт по правосъдие. Според него трябва да се създаде такава форма на превенция, която да убеди хората, че покупката на пиратски филм е престъпление. Велчев допълни, че всеки може да си го купи от площад „Славейков“ и попита защо трябва да наказваме тези които си го свалят от домашния компютър, а не онези, които го продават на площад „Славейков“.

За правата на интелектуалната собственост трябва да се вземат мерки и те да не се ограничат само до интернет, а и до останалите фалшиви стоки. Според него промените в Закона за съдебната система въведоха конкурсното начало до крайност. Той уточни, че законът ще бъде спазван, но ще настоява да бъдат променени промените в закона, свързани с тази част.

Източник: БГНЕС

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
3 Автори на коментарите
pimmynimmycyberzorrowaterjess Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
zik77777
zik77777

Борис Велчев те тоя не го познавам ама е**си популизма е**си кви девиденти гони човека (опс ама тои да същию бил некав си главен бе):huh: 😮 😮

hristop
hristop

Цитат:


защо трябва да наказваме тези които си го свалят от домашния компютър, а не онези, които го продават на площад „Славейков


И аз това се чудя?

Cybervn
Cybervn

Некъв си главен 😉 то друг не ти требва да познаваш ! в него и хляба и ножа и сиренето и той казва кой колко ще лапа

waterjess
waterjess

И аз се чудя, защото вредите от обикновения потребител са нереализирани печалби за производителите на програми, музика и филми. Човек вместо да отиде на кино или да си купи диска или да си купи програмата с лиценз, не дава тези пари на хората, които са вложили усилия за създаване на крайния продукт. А на Славейков, какво се случва: някой с интернет сваля всичко ново, което се появява. Записва на дискове, принтира обложки, слага в кутийка. После си прави каталог и казва, кое колко струва. Разбирам, ако лично си е купувал дисковете с музика или филмите на ДВД-та или лицензите на… Виж още »

doomtrans
doomtrans

Новият главен прокурор на Републиката 😉

RUFF
RUFF

Разбирам торент системата да беше направена с комерсиална цел… примерно за да си изтеглим някой филм смс 1 лев без ддс… и да не са платени авторски права… или пък да го взимаме ДВД-то от видеотеката, да го рипваме и да го пускаме за разпространение-това е наказуемо… е да ама тези файлове първо се теглят извън Българрия и второ никой не иска пари за тях, освен тея по Славейков

cyberzorro
cyberzorro

Спокойно сега по Бтв коментираха: говорител на Мвр уточни че няма акция срещу обикновения потребител а само срещу 3 арестувани на скоро и че няма да има преследване на обикновени юзери,нямало и законова основа да проверяват по къщите ХА Честито :clap: :cheers: :drink:

pimmynimmy
pimmynimmy

говорител на Мвр уточни

Да се чудиш да се смееш ли или да плачеш! Нещастна полиция! Ни срам, ни очи!!!

GoFry
GoFry

Ползвам БТК IDSL интернет(всъщност ползвам компютърът на един приятел, който работи в офис у дома си и съм му на гости) и ако тегля(не разбирам много от тези работи ) опасно ли е това(с оглед на скорошните акции на Главната Дирекция за Борба с Обикновеният Потребител) и мога ли да се предпазя от проследяване и как точно става?! Предварително ви благодаря за съдействието! А на ГДБОП и всички подобни КОРУМПИРАНИ организации пожелавам ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО неприятен ден!!!