Продадоха истинско градче в аукционния сайт eBay

3
28

В най-големия интернет аукцион eBay винаги са се предлагали уникални и интересни продукти. От време на време се появяват мащабни търгове за острови, градове и други подобни. Такива събития се случват рядко и си струва да се отбележат.

Този път на тезгяха е бил американски град от щата Вашингтон, който се нарича Вауконда. Победителят в наддаването е успял да спечели предлагайки цена от 360 хиляди щатски долара. Може да се каже, че сключената сделка е доста изгодна за купувача, който вече притежава градчето и има свой собствен пощенски код.

Градът с шантавото име Вауконда съдържа само един ресторант, малък магазин, бензиностанция и къща с четири спални. Продавачката Дафни Флетчър твърди, че градът носи по 300 хиляди долара годишна печалба, главно благодарение на туристите, които преминават през него по време на летния сезон. Новите собственици на Вауконда са Мади и Нийл Лав, които успели да спечелят търга след едномесечна война с другите наддаващи в eBay. Сред наддаващите било и малко момче, което искало да изненада родителите си като им купи град.

Това не е първият случай когато в най-големия аукционен сайт се продава цял град. През 2003 година, с търг в eBay беше продаден град Бриджвил от щата Калифорния за 1.78 милиона долара. Четири години по-късно, град Албърт от щата Тексас смени собственика си за 2.5 милиона долара, пак след търг в интернет.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари