Пуснаха първия в света мобилен телефон портфейл

0
6

В апарата са сложени специален чип и смарт карта с данните на собственика, чрез които да се извършват електронните плащания

Японските абонати на мрежите от последното 3G поколение вече могат да използват мобилните си телефони вместо портфейли благодарение на новата услуга, пусната от мобилния оператор NTT DoCoMo, информира Investor.bg.

Специална система, разработена от компанията, позволява теглене на пари от банкомати и разплащане с кредитни карти чрез телефона. В апарата са сложени специален чип и смарт карта с данните на собственика, чрез които да се извършват електронните плащания.

Клетъчните телефони имат специална защита, която не позволява използването на портфейла от други хора, уточняват от DoCoMo.

Чрез джиесемите може да се плаща и на автомати за кафе, цигари и напитки.

Един от първите клетъчни телефони, които поддържат услугата, е „Fujitsu“ F900iC. Освен това телефони-портфейли вече са готови да пуснат на пазара NEC, „Panasonic“, „Sharp“, „Mitsubishi“ и „Sony-Ericsson“.

Електронният портфейл на „Fujitsu“ F900iC познава собственика по пръстовите му отпечатъци, което гарантира 100% защита от кражба.

Източник: news.netinfo.bg

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за