Специалисти на Amazon и редица други компании и университети работят върху създаването на чатботове, които ще могат да съобщават новините вместо телевизионните водещи. За да могат софтуерните роботи да се научат да говорят също така убедително и и естествено като хората, учените организираха състезанието между роботи Conversational Intelligence Challenge.

Digital Trends счита, че един ден чатботовете ще бъдат толкова дълбоко интегрирани в нашия живот, че всички новини ще узнаваме от тях – от политиката до спорта. IT специалисти от университета Карнеги Мелън, Amazon и Quartz вече създават подобни чатботове.

Университетът Карнеги Мелън организира Conversational Intelligence Challenge, като в рамките на това състезание чатботовете се състезават в убедителността на речите си. За да се определи победителя, съдиите използват своеобразен тест на Тюринг, в който трябва да разберем дали това е бот или човек. Побеждава чатботът, който по-дълго от другите минава за човек.

Amazon от своя страна организира конкурса Alexa Prize, в който се търси най-подходящия бот за устройствата Echo. Наградата са солидните $500 000 и е необходимо да се създаде компютърна система, която може да поддържа жив и свързан разговор с човек в продължение на 20 минути.

А Quartz в рамките на Quartz Bot Studio ще публикува новини с помощта на чатботове и изкуствен интелект. Фондът на тази инициатива е $240 000.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
DanchodjagiwatsonЖорко Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Жорко
Жорко

Защо шашкате Юксел Кадриев?

watson
watson

Уopън Бъфeт вeчe зaгyби дoвepиeтo cи в cвeтлoтo бъдeщe ІВМ. B интepвю зa СNВС тoй зaяви, чe e пpoдaл eднa тpeтa oт дялoвeтe cи в дocтaвчиĸa нa coфтyep и xapдyep. Πo дaнни oт aнaлиз нa Маrkеtѕ Іnѕіdеr Бъфeт e зaгyбил 787 мил$ oт инвecтициятa cи ІВМ oт 2011 г. дoceгa. Kъм ĸpaя нa 2016 г. нeгoвaтa ĸoмпaния Веrkѕhіrе Наthаwау бeшe нaй-гoлeмият aĸциoнep в тexнoлoгичнaтa фиpмa c 81 мил акции, Бъфeт oбяcни, чe пpичинaтa зa пpoдaжбa нa дялoвe e имeннo нoвa oцeнĸa, ĸoятo e нaпpaвил и cпopeд ĸoятo ĸoмпaниятa вeчe нe мy ce cтpyвa тoлĸoвa пepcпeĸтивнa, ĸaĸтo пpeди 6 гoдини. Πpeз… Виж още »

djagi
djagi

Тук дори говорителите взимат 8 бона заплата, представете си колко взимат водещите… Такъв чатбот ще се изплати веднага. Пък и м/би ще е по-интересен и не толкова противен.

Dancho
Dancho

“ и и естествено“ оправете вашия чатбот