Разработчик на Firefox: честите актуализации „убиват“ браузъра

13
47

По мнение на Джоно ДиКарло, бивш член на екипа на Firefox, твърде честите актуализации на браузъра оказват отрицателно въздействие върху неговата популярност. Според него, проблемът не е в самите обновления, а в начина за тяхното предоставяне. В резултат, смята ДиКарло, Firefox губи своите потребители, които преминават в лагера на Google Chrome.

„Безкрайният поток от обновления води до това, че потребителите мигрират към Chrome – тоест правят онова, което ние всъщност се опитвахме да предотвратим“, казва разработчикът. Той добавя, че масло в огъня наливат и постоянните промени в интерфейса на програмата.

„С течение на годините разбрах, че най-добрият начин да се постигне лекота при използването на дадена програма е да се спрат постоянните промени в потребителския интерфейс. Няма по-добър интерфейс от този, който ни е познат, и няма по-лош от онзи, с който уж сме запознати, но се налага повторно да го разучаваме“, смята ДиКарло.

Общността възприема думите на разработчика нееднозначно – по адрес на Джоно ДиКарло прозвучаха немалко критики, а сайтът му беше недостъпен за известно време поради наплива от желаещи да изразят своето мнение.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари