Расисткият суичър на H&M достигна 2000 долара в eBay

6
2773

Автентичен суичър на H&M с противоречив надпис достигна рекордна сума в eBay. Дрехата стана известна с това, че се рекламира от негърче и носи надписа Сoolest monkey in the jungle.

Суичърът се появи през миналия уикенд в Южна Африка и предизвика масови протести, в които вандали потрошиха магазин на H&M в Йоханесбург.

Шведската верига се извини за възприеманото като расистко послание и свали дрехата от продажба. Цената ѝ бе еквивалента на 10 долара, а сега предприемчив продавач от Дъблин я продава за 2000 долара.

„Оригинален продукт, закупен преди H&M да го извади от употреба“, гласи описанието. Приложена е сканирана касова бележка и етикети.

Малко по-късно офертата изчезна; не е ясно дали сиучърът е продаден или eBay е блокирала офертата, тъй като представител на компанията обяви, че е взето такова решение. Разбира се, този опит за цензура остана безплоден, след като малко по-късно се появиха още оферти. Други предприемчиви продавачи пък предлагат да отпечатат надписа върху всякакви видове облекло.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари