Расисткият суичър на H&M достигна 2000 долара в eBay

5
2702

Автентичен суичър на H&M с противоречив надпис достигна рекордна сума в eBay. Дрехата стана известна с това, че се рекламира от негърче и носи надписа Сoolest monkey in the jungle.

Суичърът се появи през миналия уикенд в Южна Африка и предизвика масови протести, в които вандали потрошиха магазин на H&M в Йоханесбург.

Шведската верига се извини за възприеманото като расистко послание и свали дрехата от продажба. Цената ѝ бе еквивалента на 10 долара, а сега предприемчив продавач от Дъблин я продава за 2000 долара.

„Оригинален продукт, закупен преди H&M да го извади от употреба“, гласи описанието. Приложена е сканирана касова бележка и етикети.

Малко по-късно офертата изчезна; не е ясно дали сиучърът е продаден или eBay е блокирала офертата, тъй като представител на компанията обяви, че е взето такова решение. Разбира се, този опит за цензура остана безплоден, след като малко по-късно се появиха още оферти. Други предприемчиви продавачи пък предлагат да отпечатат надписа върху всякакви видове облекло.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
bluewaterОбамаБиткойн = Балон = Пирамидаhahaasdf Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
asdf
asdf

Антропологията е кучка, хахахах.

haha
haha

„Расисткият суичър“ – това беше добро 😀 😀 😀

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Не се казва негърче, калда! Добре че не живеете в прогресивна либерална утопия като Швеция, че досега да са ви осъдили за тази дума.

Обама
Обама

И какво да пише, черен човек ядящ банан ли?

bluewater
bluewater

Истината, обективна за едни, обидна за други.