Расте търсенето на царевица от страна на… хайтек компании

0
18

Fujitsu прави поредна крачка в стремежът си да даде на потребителите материали, незамърсяващи околната среда. Компанията планира да започне производството на корпуси за преносими компютри от пластмаса, основа за която се явява материал, добиван от царевица. Първият такъв еко-ноутбук ще бъде моделът FMV-BIBLO NB80K.

Новият материал е разработен съвместно от Fujitsu и Toray Industries. До сега от него са произвеждани само отделни детайли, но вече е налице технологична възможност да се произвеждат цели корпуси. Към днешна дата обаче, делът на екологичната пластмаса в общото количество суровини, използвани за формиране на корпусите на преносимите компютри е едва наполовина. Така че на японските инженери им предстои да работят още много.

Как да не се сети човек за времената, в които Никита Хрушчов наложи масовото засаждане на царевица в бившия СССР. Оказва се, че др. Хрушчов е гледал напред в бъдещето на хайтека, а накрая – както се случва с гениалните хора – излезе, че просто е изпреварил времето си…

Източник: Днес+

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари