Руският производител Урал представи електрически мотоциклет с кош

3
2162

Ural Motorcycles, осъществяващ продажбите на мотоциклетите Урал в САЩ и Канада представи електрически мотоциклет с кош и дизайн от средата на миналия век. Но в него се използват най-съвременните технологии.

В официалния сайт на компанията се казва, че на външен вид това си е същият Урал, но електромоторът осигурява съвсем други усещания.

Електрическият мотоциклет се базира на шасито Ural cT. Електрификацията е осъществена чрез готовия комплект Zero Motorcycles. Този комплект включва батерии, електродвигател, контролери и всички останали компоненти за нормалната работа на всички системи. Новият дизайн и сглобяването на прототипа е осъществено с помощта на калифорнийската фирма ICG. От оригиналния Урал са останали само очертанията.

Ural Electric е с мощност 61 конски сили, което е с 20 конски сили повече от бензиновата версия. Въртящият момент е 110 Нютон-метра. Максималната скорост достига 140 км/ч. Захранването се осъществява от две батерии с капацитет 19,5 KWh. Това е достатъчно за пробег от 165 км с едно зареждане. Батериите могат да се зареждат от домашните контакти – за 13 часа до 95% от капацитета. Теглото на байка е 373 килограма.

Засега цената на електрическия Урал не е обявена.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кон
Кон

Дизайна е от миналия век просто защото само толкова могат хаха

Калин
Калин

не е важно дали котката е бяла или черна, важното е да лови мишки 😀

RIOTT
RIOTT

Опитват се да поддържат ретро външен вид. Можеш да кажеш и за Харли Дейвидсън и Триумф, че само толкова си могат.