Руското правителство замени Apple със Samsung

1
39

Руското правителство се отказа от използването на таблетите iPad на американската компания Apple и премина към аналогични продукти на южнокорейския производител Samsung. Според ръководителя на Министерството на комуникациите на Руската федерация Николай Никифоров, отказът не представлява въвеждане на санкции или ограничения по отношение на САЩ или Apple.

Досега членовете на правителството използваха iPad по време на заседанията на кабинета. Отсега нататък те ще използват на тях таблети с марката Samsung.

„Става дума за защитени по специален начин устройства, които могат да се използват за обработка на конфиденциални данни. Част от информацията на правителствените заседания има поверителен характер и устройствата на Samsung съответстват напълно на изискванията за боравене с такава, като те са преминали и най-строга процедура по сертифициране, заяви ръководителят на Министерството на комуникациите.

По-рано тази седмица Никифоров обаче написа в своя акаунт в Twitter, че американските „силоваци“ сами слагат кръст на по-нататъшното използване на софтуер и хардуер от САЩ в държавния сектор на Русия. Така министърът коментира публикуваната в изданието The Wall Street Journal статия за провеждането от страна на САЩ на мащабна разузнавателна кампания по отношение на Русия.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари