fbpx
-3.1 C
София

Северна Корея забрани WiFi мрежите на посолства, след като стана ясно, че местни жители ги ползват

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Властите в Северна Корея предприеха сериозни мерки за ограничаване на безжичните мрежи, които посолствата в Пхенян ползват, след като се разбра, че местни жители са си позволили да се свързват с интернет през тях.

Наскоро режимът в Пхенян нареди на чуждестранните представителства в страната да защитят своите WiFi мрежи с пароли и криптиране, за да не позволят на гражданите на страната да се възползват от тях.

След като това не донесе желаните резултати, властите направо забраниха на чуждите посолства и международните организации, представени в страната, употребата на безжични мрежи и сателитна интернет връзка. Всяка една мрежа трябва да бъде щателно прегледана от правителството и ще може да функционира само, ако получи одобрението на властите.

Блогът North Korea Tech съобщава още, че наличието на WiFi мрежи е толкова примамлив фактор, че много корейци дори търсят къщи и апартаменти в обхвата на подобни сигнали.

Освен това властите в Пхенян предприемат и мерки, за да не позволят на SIM картите с връзка към интернет да не попадат в ръцете на местни жители. Подобнин карти се дават на чужденци, посещаващи Северна Корея и при напускането им на страната се конфискуват и деактивират.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини