В началото на седмицата, на 13-ти ноември, цената на биткойна уверено прехвърли $6700 и сега демонстрира мощно възстановяване след доста сложните събития от последните дни.

Към 12:00 UTC, понеделник, курсът на първата криптовалута на борсата Coinmarketcap, бе $6644. По-висока бе цената на биткойна на борсата Bitstamp$6730. Малко по-късно, търговете на Bitfinex достигнаха ниво от $6626.

Да си припомним, че след като миналата седмица биткойнът достигна исторически максимум след отмяната на форка SegWit2x, най-популярната цифрова валута рязко поевтиня и в края на седмицата падна до почти $5500.

Едновременно с това на пазара криптовалутата Bitcoin Cash показа безпрецедентен ръст. Но той бе твърде кратък – само за едно денонощие курсът на тази цифрова монета спадна от $2400 на $1100.

На този фон, Bitcoin пулът се оказа задръстен с непотвърдени транзакции. Пазарните наблюдатели обърнаха внимание, че това са малки суми със съвсем ниски комисионни. Експертите са на мнение, че това очевидно е планирана атака. Но тя едва ли успее, понеже с нарастването цената на биткойна, неговият добив става много рентабилен и ситуацията бързо ще се промени в положителна посока.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

26 коментара за "След трудната седмица цената на биткойна прехвърли $6700"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz