Слух: Amazon купува верига кина

0
401

Изглежда, че Amazon търси място за своите филми не само в онлайн пространството.

Джеф Безос и компания вървят смело по стъпките на Google в стремежа си да стъпят във възможно най-много сфери от днешния живот – от продаване на плодове и зеленчуци, до облачните пространства, продуцирането на филми, разработката на дигитални асистенти, таблети и смартфони до електроннната търговия, изкуствения интелект и машинното обучение, и какво ли още не.

Последното начинание, за което ни предава Bloomberg, са киносалони. Медията, позовавайки се на собствени източници, предава, че Amazon възнамерява да придобие веригата киносалони Landmark Theatres. Справка с Wikipedia посочва, че компанията е специализирана в прожектирането на независимо и чуждестранно кино като разполага с 56 кина и над 260 екрана.

На запитване от страна на Bloomberg относно това дали слухът за намеренията им са верни, Amazon са отказали да потвърдят новината. Все пак един подобен ход изглежда напълно вероятен. Компанията демонстрира нееднократно желанието си да наложи Prime, като водеща услуга. Amazon се готви да продуцира големи филми, което да привлече повече хора към платформата си.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за