fbpx
-0.9 C
София

Социалната мрежа на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп планира да привлече 1 млрд. долара инвестиции

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Принадлежащата на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп компания Trump Media & Technology Group (TMTG), планира да набере 1 милиард долара от продажба на акции. За това пише агенция Reuters, позовавайки се на свои информирани източници.

Според наличните данни, приложението за взаимодействие с новата социална мрежа все още е в процес на разработка. Отбелязва се, че TMTG ще може да получи около 293 милиона долара инвестиции, ако акциите на компанията бъдат пуснати на Нюйоркската фондова борса след сливането на SPAC с Digital World Acquisition Group. TMTG в момента се оценява на 875 милиона долара.

В рамките на споменатата сделка, акциите на Digital World са оценени на $10 за акция. Според източника, в момента TMTG се стреми да осигури частни инвестиции в публичен капитал, за да може цената на акциите на Digital World да се повиши до последното си ниво. Възможно е също акциите на Digital World да бъдат оценени с дисконт в размер на 20% от 10-дневната средна цена. Официалните представители на TMTG се въздържаха от коментар по този въпрос.

Нека припомним, че през октомври тази година Доналд Тръмп анонсира пускането на нова социална мрежа, наречена Truth Social, за да се противопостави на „тиранията на големите технологии“. В бъдеще TMTG също планира да пусне услуга за абонамент за видео по заявка, която ще включва развлекателни предавания, новини и подкасти.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини