Компанията Google обяви на специална страница по поддръжката за предстоящото закриване на социалната мрежа Google+. Първоначално това беше съобщено още през октомври, а сега бяха обявени и сроковете на етапите на закриване.

От 2 април в Google+ ще започнат да се закриват персоналните акаунти. До тази дата потребителите имат възможността да изтеглят на устройствата си данните, които са били съхранявани в социалната мрежа. Снимките Ви в Google Photos обаче няма да изчезнат при закриването на профила Ви в Google+.

От 4-ти февруари ще стане невъзможно да се създават нови потребителски профили в Google+, страници, общности или събития. В следващите седмици ще изчезне и възможността за влизане в сайтове чрез Google+, а вместо това ще се появи бутон вход с помощта на Google.

При корпоративните потребители на G Suite акаунтите ще останат активни. Google затваря Google+ само за обикновените потребители, които не плащат за G Suite.

Социалната мрежа на Google се оказа неуспешна, защото тя така и не успя да набере популярност. До решението за закриването се стигна след миналогодишния скандал с изтичането на потребителски данни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари