Съмнения в качествата на приложенията за Android

0
30

Магазинът с приложения за Android на Google вече съдържа впечатляващата бройка от 38 хиляди артикули. Само за последния месец в него са добавени 8 хиляди нови продукти. Големият проблем на Android Market е балансът между количеството и качеството. Изглежда че основното, на което обръщат внимание от Google е бройката на приложенията.

В бройката на продуктите са включени картинките служещи за тапети, рингтоновете, различни RSS фийдове и всички те вдигат цифрата, с която се гордеят толкова от Google. Само че голяма част от тях са с много ниска стойност. При конкурентите от Apple бройката на приложенията надхвърли 100 хиляди в края на миналата година.

При Android ситуацията е по-различна от тази при iPhone, защото Apple ограничава разработчиците, докато при Google няма такова нещо. Apple има строги изисквания към приложенията в своя магазин и не допуска такива, които не отговарят на критериите и са с много ниска стойност или могат да навредят по някакъв начин. От своя страна, Google са дали на разработчиците почти пълна свобода на действие и пазарът на приложения за Android може се развива свободно във всяка посока.

За съжаление и в двата магазина няма стандарти, които да измерват качеството на приложенията. Никой не може да каже каква част от приложенията са качествени и каква е за боклука. Със сигурност бройката на наличните приложения не може да е критерий за качество нито при Apple, нито при Google.

В момента броят на безплатните приложения за Android е 60.1%, а платените са 39.9%. Информацията е от Androlib.com.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари