Сървърите на TeamViewer временно се сринаха, а много потребители пострадаха от масови пробиви

0
26

Тази нощ сред потребителите на TeamViewer се надигна страхотна паника. Сървърите на компанията и фирмения сайт бяха офлайн в продължение на няколко часа, а едновременно с това Reddit и социалните мрежи започнаха да се препълват от съобщения на потребители, които пишат за пробиви и масови кражби на финансови средства. Представителите на TeamViewer съобщиха по-късно, че недостъпността на техните услуги се дължи на проблеми с DNS.

 

Съобщенията в Reddit и социалните мрежи рисуват доста страшна картина. Потребители на PC, Mac и дори собственици на сървъри, общото между които е само използването на TeamViewer, масово се оплакват от проникване в техните компютри и че неизвестни хакери са поели контрола върху системата. Някои пострадали пишат, че са използвали надеждни пароли и двуфакторна автентификация, но това не ги е предпазило.

 

Предполага се, че неизвестни хакери са успели да поемат контрола върху управлението на уеб-акаунтите на TeamViewer и по този начин са получили контрол върху потребителските компютри. Истински джакпот. Според многобройните съобщения на пострадалите, хакерите масово опустошават PayPal сметките, влизат в чуждите пощи и поръчват стоки от eBay и Amazon.

 

TeamViewer опроверга тези твърдения и каза, че навярно са използвани слаби пароли. Компанията уточни, че причина за срива е масирана DDoS атака срещу DNS сървъра на TeamViewer.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за