Технологиите през 2022-ра

1
26


Замисляли ли сте се какъв ще е света на технологиите в близко бъдеще? А знаете ли какво мислят хората заети в технологичната сфера относно развитието на модерните тенденции в IT сферата? Ако не знаете, то разкритията на наскоро публикуван доклад ще ви насочат към мнението на някои специалисти относно това, което се случва днес и това, което ни очаква утре по отношение на носимите технологии, квантовата компютъризация, влиянието на събирането, съхранението и обработката на Big Data масивите и др.

Любопитният доклад, озаглавен „Как ще изглежда света ни през 2022-ра година“, идва от офисите на Института по електронно и електрическо инженерство (Institute of Electrical and Electronics Engineers, IEEE) и е дело на деветима изтъкнати учени и специалисти от различни области и компании. Сред авторите откриваме представители на SAP America, IEEE Computer Society, учени от Университета Корнел, както и Медицинската академия при Харвард и др.

Специалистите от IEEE заявяват, че докладът цели да помогне на специалистите от различни области да разберат кои технологии ще са водещи в следващите години и в какво направление те ще се развиват.

Сред предвижданията откриваме предположения за развитието на многоядрените процесорни устройства и възможността да зареждаме своите мобилни устройства веднъж месечно. Или това, че благодарение на развитието на „интернет на вещите“ движението, ние ще носим дрехи, които ще следят всякакъв вид показатели и нашето ежедневие, а развитието на нанотехнологиите ще помогне да се спасяват животи с появата на поглъщаеми камери и машини, изградени от частици 50 000 пъти по-дребни от човешки косъм. Машинното приучаване (machine learning) ще играе все по-голяма роля в живота ни, независимо, дали става дума за търсене в интернет, препоръчването на продукт, от който имаме нужда или изграждането на по-добри модели за средата за живеене. Що се отнася до Big Data информационните масиви, то, според доклада, притесненията около намирането на баланс между удобство и запазване на конфиденциалността ще нарастват.

Сред разглежданите теми в доклада, намираме предположения за развитието на облачната компютъризация, MOOC (massively online open courses) курсовете, универсалната памет, 3D интегралните схеми, естествените потребителски интерфейси, устойчивото развитие, SDN мрежите, роботиката, движението за откритост на интелектуалната собственост и др.

По-подробно може да се запознаете с доклада на IEEE тук (PDF).

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
sopolin4o Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sopolin4o
sopolin4o

По-важно е да доживеем 2022г…