Тръмп атакува Джеф Безос и Amazon

0
11


Един от кандидатите за президент на САЩ Доналд Тръмп, известен с острия си език и безпардонно поведение, нападна шефът на Amazon Джеф Безос. Според него Amazon има „огромен антитръстов проблем”. Тръмп твърди, че Безос, който между другото е и собственик на „Уошингтън Поуст”, използва вестника, за да повлияе на политиците в американската столица, които на свой ред да помогнат на Amazon да плаща по-ниски данъци.

„Той използва „Поуст” за политически цели, за да спаси Amazon от таксите и по отношение на антитръстовите закони. Той си мисли, че ще го погна заради това. Защото той има голям антитръстов проблем и защото той има контрол над толкова много активи. Amazon контролира толкова много от това, което правят”, обясни той пред Fox в отговор на въпрос за новините, че вестникът използва малка армия от 20 журналисти, които нищят всяка подробност от личния и професионален живот на Тръмп.

Тръмп е популярен с езика на омразата, който използва в кампанията си и предложения, като това да забрани приема на имигранти от мюсюлмански произход в САЩ. Сред предложенията в програмата му обаче няма само абсурдни изявления. Мнозина анализатори смятат, че поведението му в кампанията е просто една клоунада, която не показва реалното му лице. Едно от най-важните му обещания, ако стане президент, и може би сред най-печелившите сред избирателите е да забрани на американските компании да изнасят работните си операции извън САЩ, с което да стимулира пазара на труда в страната и намали безработицата. Вземайки предвид колко американски компании изнасят дейностите си в азиатски страни и печелят доста добре от подобни практики, не е за учудване и появата на слуха за тайна среща между висшите мениджъри на компании, като Amazon, Apple, Google и др., които през март са се срещнали, за да обсъждат „проблема Тръмп”.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за