Търсачката на Google е загубила 5% от пазарното си влияние в САЩ

2
18

Google все още е неоспорим лидер сред интернет търсачките в САЩ, но компанията постепенно губи влиянието си в полза на Bing. По данни на Experian Hitwise за миналата и тази годината Google е загубил част от пазарното си влияние, а Bing и Yahoo са регистрирали растеж. Постиженията на Yahoo също могат да се добавят към сметката на Bing, тъй като майкрософтската търсачка се използва за нуждите на популярния портален сайт, съобщи Tech Crunch.

По данни към май тази година, търсачката на Google държи 65.02% от щатския пазар за намиране на онлайн информация. За една година компанията е загубила 5% от влиянието си.

На второ място е Bing с 28.12% и растеж от 5%. Търсачката на Microsoft държи 13.17% от пазара чрез Bing.com и 14.95% с помощта на Yahoo. Основният сайт на търсачката е увеличил влиянието си със 7%, а търсенето през сайта на Yahoo е нараснало с 3%.

На американския пазар действат още 65 други търсачки с дял, който си заслужава да се отбележи. Взети заедно те генерират 6.86% от търсенията.

Според данните на анализаторската компания Compete търсачката на Google има дял от 65.5% и е загубила 3.9% от влиянието си при търсенията чрез странични сайтове и 3.7% при директните търсения в Google.com. Compete дава 33.7% на Bing като 18.6% са за основния сайт на търсачката, а други 15.1% идват чрез Yahoo.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари