Уве Бол смята краудфъндинга за мъртъв

1
55


На слабия режисьор, зрителите му криви. Поне така би звучала една перифраза на известната поговорка в случая.

Уве Бол, ексцентричният немски режисьор и сценарист, известен с неуспешните си кино експерименти по адаптация на известни видеоигри, като Far Cry и Postal, изля гнева си към краудфъндинг идеята в YouTube. И то го направи по своя си собствен начин – безвкусно и цинично. Не е ясно, дали Бол разбира идеята на общностно финансиране, но явно хората си го знаят, и му показаха какво мислят за него и филмите му, след като отказаха да субсидират поредните му напъни да направи нещо.

Става дума за това, че преди две години Бол стартирал Kickstarter кампания, в която искал от потребителите на платформата половин милион долара, за да направи втора част на Postal. „Не, благодаря, Уве“. Нещо такова му казали хората, след като събрал едва незначителна част от исканата сума. Бол обаче решил, че проблемът е в посетителите на Kickstarter, а не в него. Именно поради тази причина, той се преместил в друга платформа за общностно финансиране – Indiegogo. Това се случва през януари тази година. От исканите от него 100 000 долара за финансирането на Rampage 3: No Mercy, той получил едва шест процента от сумата.

И какво направил Уве? Върнал се, разбирал се в Kickstarter, като този път искал 50 000 евро. Кампанията му изглежда обаче отново надали ще успее, след като досега има събрани малко повече от 23 000 евро, а остават три дена до нейното изтичане. Така че вероятно няма да видим трета част на историята на младия психопат тръгнал да прочисти света.

„Изглежда на никой не му пука за Rampage 3. Е, в такъв случай явно не трябва да го правя. Имам достатъчно пари, за да играя голф до края на живота си!“, сподели Бол в YouTube, псувайки своите зрители.

Приятна игра, Уве, и по-далеч от камерата!

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
stormofblood
stormofblood

Чудя се да го заплюя или да го похваля 😀