Удариха най-големия торент тракер в света

20
30


Днес след внезапна проверка на Шведската Национална Криминална Полиция бе затворен един от най-популярните в света BitTorrent тракер – The Pirate Bay. След обиск в офисите им е конфискувана всичката техника и са арестувани 3-ма човека, предава АП.

„Pirate Bay беше голям източник на пиратски копия на филми, музика и програми за хиляди хора от целия свят. Беше цел номер 1“ казва Кори Бернардс, представител на MPAA (Motion Picture Association of America). Той споделя, че асоциацията е работила няколко години заедно с правителствата на САЩ и на Швеция, за да могат да ‘ударят’ сайта, където човек можел да намери софтуер и музика още преди да са излязли официално на пазара.

The Pirate Bay е един от наследниците на SuprNova.org, който бе затворен под натиска на музикалните и филмовите компании през 2004 г. Според Alexa.com, които следят трафика към уеб-сайтове, The Pirate Bay е най-големият BitTorrent тракер в света.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

20 коментара за "Удариха най-големия торент тракер в света"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
the_best
the_best

Айде и там ги метнаха!!

troi4o
troi4o

Сега нашите от НСБОП (ГДБОП) ще се нахъсат още толкова…

jivkojj
jivkojj

Леле тая „организация“ MPAA много се активирала. Бая пари ще са кихнали тук и там че да се почнат толкова акции едновременно.
Не ми пука така или иначе филмите им не ги гледам – абсолютно повръщано и промиване на мозъци, че и да плащам на всичко отгоре за „удоволствието“.
Лошото е друго според мен – че все още има хора които се кефят на американското „кино“, че и си мислят че е голяма работа и наливат пари в джобовете на тея боклуци.

bylXa KoCMaTa
bylXa KoCMaTa

Абе няма се здадем без бой ние сме на всеки тракер от тук до гадната америка :].Нема се плуашим след няколко месеца ще има 2-3 тракера на негово място.Тия обаче са забравили основното правило в живота-бедняците мразят мазните богаташи и ще направят всичко да им е гадно и да им свият парите :] , багаташите мразят бедняците и правят всичко да им натикат мутрите в калта като междувременно им отмъкнат и парите.Да им плащам ли да си бършат четирибуквието със стотачки или някъв мазен негър да ми подскача с 10 кила злато на тАлАвизора , ХА

rusimonov
rusimonov

Страшно нещо е пропагандата и много хора мачка тя по-пътя си!!! Струва ми се, че се заформя нещо като стрес пропаганда „Видите ли ние сме могъщи и затваряме най-коравият торент тракер в СВЕТА!!!“ По скоро ми се струва че МПАА ще се подпрат яко на дедовия и отново ще се заформи кервана си върви а кучетата си лаят!!! Казано бе Всяко търсене си има предлагане, те тва търсене как ще го спират незнам може би всичките 6млрд. души трябва да ги заключат за да стане, да ама не!!! Хахаха, хехехе, хохохо!:D

MASTERDRE
MASTERDRE

аз се чудя на какво основание затварят тракера..на него не се хостват никакви файлове.. има само торент файл..сваляш го и вече нямаш нищо общо със сайта азащото теглиш от трери лица файловете..които са на части? малко съм объркан?! мисля че скоро пак ще го пуснат…ако не аз ще пусна един 😉

Miroslav Penchev
Miroslav Penchev

Да живее eMule-то :cheers: 😉

Николай Димитров
Николай Димитров

:sobbing: :sobbing: :sobbing: :sobbing:

Тъкмо преди няколко дена го открих!!!!!!!!!!!!!!!

cpx1
cpx1

трафика на хора и наркотици немогат да спрат… та интернет трафика ще спрат…

:help:

estario
estario

SITE DOWN – WILL BE UP AND FULLY FUNCTIONAL WITHIN A DAY OR TWO

Интересно. 😉

ivoat16
ivoat16

Мда, освен това пише, че могат да получат компенсация от шведското правителство, ако се докаже че сайта е легален. А и самите полицаи не знаят дали всъщност е легален сайта, но са го затворили.

TE_BG
TE_BG

Спокойно… до няколко дни ще го пуснат пак.

celux
celux

Знаете ли какво ще стане ако спрат всички торенти и обмяна на файлове
НЯМА ДА ИМА ИНТЕРНЕТ ПОТРЕБИТЕЛИ И ПОЗНАЙТЕ КОЙ ЩЕ ЗАГУБИ ЗАЩОТО АЗ НЯМА ДА ПОЛЗВАМ НЕТ САМО ЗА ДА СИ ПРОВЕРЯВАМ ПОЩАТА АКО НЕ СА ФИЛМИТЕ И МУЗИКАТА И СОФТУЕРА И ИГРИТЕ НЕ МИ ТРЯБВА ИНТЕРНЕТА

rpkn
rpkn

Начините на комуникации, връзки и разменност се променят, така че нищо не затварят? Следете новите технологии?

Don_Tony
Don_Tony

Идеята е не толкова за самите торенти, а за това ,че притежават и спомагат за разпространението на продукти, които дори все още не са промотирани и излязли официално. по този начин филмовите компании се борят с каналите които източват новите филми, преди те да са минали премиери и т.н.

rpkn
rpkn

Нема страшно? Както е тръгнало утре ще си ги разменяме и по телефоните? Този процес не се спира? Невъзможно е?
Аз сега пиша тук, другия твори нещо и така? В техниката и особено в тези технологии няма нови неща. От утре винаги всичко е по нов начин? Споко?

Fixt00l
Fixt00l

Ти си за медал след тоя коментар,бе,man!Особено за мазните рапърски чернилки хахаха.

Q-tech
Q-tech

Знаеш ли, спри си Интернета (ама си откачи кабела и го залепи за нещо) да видим дали ще минат и 5 минути преди да те засърбят пръстите. Лесно се говори така, когато го имаш като даденост.

Иначе MPAA има тепърва много да наваксва за тракърите… :ph34r:

Fifa
Fifa

Айде вече работят 🙂

Az_be
Az_be

http://news.idg.bg/?call=USE~newsms...038;msgid=29874

„По-късно хакери предприеха ответни мерки срещу сайта на полицията и той също спря да функционира. “

Ние, защо си нямаме такива… :)))