Удариха най-големия торент тракер в света

20
27


Днес след внезапна проверка на Шведската Национална Криминална Полиция бе затворен един от най-популярните в света BitTorrent тракер – The Pirate Bay. След обиск в офисите им е конфискувана всичката техника и са арестувани 3-ма човека, предава АП.

“Pirate Bay беше голям източник на пиратски копия на филми, музика и програми за хиляди хора от целия свят. Беше цел номер 1” казва Кори Бернардс, представител на MPAA (Motion Picture Association of America). Той споделя, че асоциацията е работила няколко години заедно с правителствата на САЩ и на Швеция, за да могат да ‘ударят’ сайта, където човек можел да намери софтуер и музика още преди да са излязли официално на пазара.

The Pirate Bay е един от наследниците на SuprNova.org, който бе затворен под натиска на музикалните и филмовите компании през 2004 г. Според Alexa.com, които следят трафика към уеб-сайтове, The Pirate Bay е най-големият BitTorrent тракер в света.

СПОДЕЛИ
Предишна новинаPassword Manager XP 2.2.341 Beta
Следваща новинаK-Lite Codec Pack Update 31/05/06

Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com – най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

20 коментара за "Удариха най-големия торент тракер в света"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz