Успяха да приникнат в MacBook машините на TippingPoint

10
1

След като едва вчера ви съобщихме, че TippingPoint обавиха $10000 награда ако успеете да хакнете хакнете MacBook, днес вече наградата си има и собственик. Машините, които са разположени на CanSecWest конференцията по сигурност във Ванкувър, са работели само със стартирана операционна система, но никой не е успял да проникне или да нанесе каквито и да било щети. В последствие организаторите решиха да стартират мейл клиент и интернет браузър, за да „улеснят“ малко „злонамерените“ участници в състезанието. Дино Де Зови от Ню Йорк е успял да изпрати писмо съдържащо линк към празна страница, но използващо дупка в Safari браузъра на Apple. Чрез използването на този пропуск в сигурноста, Де Зови е успял да придобие пълен контрол върху машината и по-този начи е спечелил наградата. Първоначално наградата в състезанието бяха самите машини, но организаторите от TippingPoint решиха да вдъхнат малко кураж на участниците с парична награда от $10000. TippingPoint и CanSecWest не дават повече информация за проблема, но обещават в най-скоро време грешката да бъде поправена.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

10 коментара за "Успяха да приникнат в MacBook машините на TippingPoint"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
littleclown
littleclown

Много тънко са минали. Представяте ли си как MS ще пуснат PC с инсталиран Windows Vista. И 5 долара да е наградата, машината ще стой в изправност 5 минути и после някой ще и види сметката 🙂

ole
ole

хехе….с пуснат User account control доста ще се затруднят с влизането във Виста….

BishopPucci
BishopPucci

Абе аман от специалисти. Всеки чул че има пробиви в системата и почва с коментарите „за 5 мин ще им видят сметката“. Защо не опиташ ти да изнамериш дупка в сигурността?

ole
ole

Мда, то да се пюе е лесно и така всеки знае 😉 ама прибегне ли се до действие всеки бяга

littleclown
littleclown

Хаха, че аз да не се занимавам с това? И какво ще рече „Всеки чул“? Толкова компании занимаващи се със сигурност в пряк текст предупредиха да не се ползва Виста, изнемариха се 2384723984 дупки още първата седмица! За какво си говорим изобщо?

Се едно някой да се оплаче от някое дъно примерно и ти да му кажеш „ами ти по-добро можеш ли да направиш, че така говориш“! 🙂

BishopPucci
BishopPucci

Просто искам да кажа, че използваш клишета!!
Милиони Windows машини са в интернет, и както виждаш ти също. Така че явно си издържал повече от 5 мин.
А за по-дорото…аз не плюя никоя ОС защото надали ще си направя собствена. А щом искаш примери – появата на Ламборгини е много точен. Стареца казал на Енцо Ферари че не му харесва колите, оня му отговорил да си гледа тракторите. При което Ламборгини направил такава кола за онова време, че засрамил всичко живо.

.nfo
.nfo
В момента съм с Windows XP, който има SP2, който оправя голям процент от проблемите му. Освен това съм зад локален FireWall+Антивирус, както и през корпоративно прокси. Тъй да се каже няма място за сравнение. Аз говорех за Виста. Операционната система, която може да се зарази само с посещение на злонамерен сайт или с отваряне на заразено писмо! Преди няколко години, когато XP беше само на SP1 един пич в чата ми каза „Ако искаш ще ти покажа, колко е добър XP, но няма да се сърдиш“, аз му казах няма, точно след 1 минута Windows ми показа син екран… Виж още »
_D5
_D5

Offtopic

Има правописна грешка в заглавието – прИникнат

gotha
gotha

>Даже аз съм XP фен – за мен това е най-добрата ос
>без значение колко пяна им излиза на Линуксарите
>всеки път като се заговори за това.

😀 😀 😀

Да ти кажа, не съм забелязал някой да се дразни конкретно от ХР. По скоро линуксаджиите се дразнят от МикроМек. 🙂

Velislav87
Velislav87

А ве в уиндоус точно и аз мога да намеря пробив .. 🙂 в обикновения уиндоус … има и модифицирани които са по добри по линукс .. ще дам малък пример .. в HP са на уиндоус .. 🙂 модифициран от техни специалисти .. още не е бил пробит 😉 … поне докато бачках там 😉