ФБР подгони човек, качил Deadpool във Facebook

7
25

Мъж от щата Калифорния ъплоудна копие от хитовия филм Deadpool във Facebook и цели пет милиона души са успели да изгледат лентата преди Федералното бюро за разследване да се намеси.

Агенти на ФБР са арестували 21-годишния Тревън Франклин по обвинение в нарушение на авторски права.

Въпреки, че звучат сензационни, подобни арести всъщност са рядкост. За справка, най-пиратстваният филм на 2011 г. Fast Five е свален над девет милиона пъти и досега никой не е арестуван заради изтичането му.

Част от проблема на Франклин е, че освен да качи видеото, той явно е продал и десет физически копия от филма. Въпреки това, потенциалната присъда от три години затвор изглежда доста по-сурова, отколкото е необходимо. Да, нарушение има и творците заслужават заплащане за труда си, но изглежда, че в този случай ФБР върви по пътя на най-малката съпротива.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
AgentpatX-MandkmiKaldata Fenbns Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Малий, целото ФБР, вместо да си гледа сериозните престъпления, се поставя в служба на снимачки на тъпоъгълни киноленти, от тия, които разбъркват половината от последната мозъчна клетка на краварското население.

bns
bns

fv

Kaldata Fen
Kaldata Fen

Колко да е краварско. Все пак там е люлката на лицензионната търгувия. Всеки с ъкъла си е там. Този филм да струваше един долар на копие (струва много повече) ощетява авторите с 5 милиона долара. Браво на ФБР. Малко или много ще се разчуе и следващият желаещ „да споделя“ ще се замисли сериозно преди да го направи.

dkmi
dkmi

ФБР бори пиратството както в България нашите борят наркоразпространението:
Хванали някакъв, който качил нещо някъде… а кой му го е дал, и от къде го взима?
У нас е същото: хванали някой младеж с 0.05 грама тревица, и всичко гръмва как „арестуваха Н. М. за притежание на наркотици“, и някъде по между другото се споменава, че „наркотиците“ са 0.05 грама трева… а от къде я е взел, кой я продава, кой я отглежда – не е важно.

Agentpat
Agentpat

Едва ли има трезвомислещ човек, който да се заблуждава, че американците борят престъпността и най-вече нарко-разпространението. САЩ на държавно ниво се занимават с пласирането на наркотици, които цоцат от Афганистан и не само от там.

X-Man
X-Man

Те някой мафиот с власт и пари не могат да арестуват и за това хващат дребните рибки

Agentpat
Agentpat

Единствената грижа на ФБР и ЦРУ е, капиталистите да стават все по-богати, а обикновените хора и държави да са просто една послушна работна ръчичка, която спазва американската демоНкрация и не си позволява да „присвои“ нито долар от печалбите на usа компаниите.