ФБР работи активно в социалните мрежи

6
21

Документ станал публично достояние разкрива, че американските власти активно използват социалните мрежи за да разследват различни хора и престъпления. Въпросният документ съдържа 33 страници изпълнени с анализ и инструкции, които да помогнат на агентите в мрежата.

Накратко са представени най-популярните социални мрежи. Има данни за географското разположение на потребителите в различните мрежи, както и съвети как да се достигне най-лесно до важната информация.

Съдържат се и подсказки към разследващите за това каква информация да търсят. Според документа, социалните мрежи могат да се използват за разкривани на лични контакти, изясняване на различни мотиви и социални връзки, установяване на местоположението на хора, доказване или оборване на алибита и следенето на организирани престъпни групи.

Показаните данни за пореден пък дават да се разбере, че социалните мрежи като Facebook и Twitter се взимат все по-сериозно от властите. Вече има случаи когато обвинения в извършване на престъпление са били оттегляни заради статус ъпдейт във Facebook. Чернокожият Родни Брадфорд отърва затвора благодарение на това, че пусна в правилното време съобщение във Facebook гласящо: „Къде са ми палачинките?”. На следващия ден той бил арестуван и обвинен в грабеж, но после бил освободен тъй като статус съобщението му в социалната мрежа било признато за алиби.

Можете да изтеглите самия документ от тук.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари