Кийлогър и програма за отдалечен достъп са двата основни инструмента, с които биват атакувани потребителите на въпросните ресурси.

MalwareHunterTeam алармираха, че са регистрирали активна кампания на платформите на Freelancer.com и Fiver – популярни фрийлансърски сайтове, при която биват разпространявани зловредни програми. В един от случаите, хакерите са изпратили съобщение към разработчик с прикачен файл и искане за цената на труда му и време за изпълнение на проект, а в друг случай е бил изпратен документ със зловреден макрос с името My details.doc. Засечените зловредни програми са от типа RAT (remote access trojan), както и кийлогър (програма, записваща натисканите клавиши).

MalwareHunterTeam съветват потребителите на въпросните ресурси да не забравят да инсталират решение за сигурност на системите си и да деактивират задействането на макроси в документните си четци. Не забравяйте, че ако имате съмнение за даден файл, може да го проверите за наличието на зловреден код на сайт, като VirusTotal, където той ще бъде сканиран с помощта на множество антивирусни програми и ще получите подробности за действията му.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари