Кийлогър и програма за отдалечен достъп са двата основни инструмента, с които биват атакувани потребителите на въпросните ресурси.

MalwareHunterTeam алармираха, че са регистрирали активна кампания на платформите на Freelancer.com и Fiver – популярни фрийлансърски сайтове, при която биват разпространявани зловредни програми. В един от случаите, хакерите са изпратили съобщение към разработчик с прикачен файл и искане за цената на труда му и време за изпълнение на проект, а в друг случай е бил изпратен документ със зловреден макрос с името My details.doc. Засечените зловредни програми са от типа RAT (remote access trojan), както и кийлогър (програма, записваща натисканите клавиши).

MalwareHunterTeam съветват потребителите на въпросните ресурси да не забравят да инсталират решение за сигурност на системите си и да деактивират задействането на макроси в документните си четци. Не забравяйте, че ако имате съмнение за даден файл, може да го проверите за наличието на зловреден код на сайт, като VirusTotal, където той ще бъде сканиран с помощта на множество антивирусни програми и ще получите подробности за действията му.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
sadbYoda Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Yoda
Yoda

Ще получат от вирус тотал дръжки… само ако има сигнатура от някой вендор… Като не разбираш недей да пишеш….

sadb
sadb

Ако няма сигнатура ти го сканира с около 60 енджина и хората са ти го написали на сайта. Ти като не разбираш недей да пишеш.