Хакери компрометирали системите и на Wall Street Journal

0
22

Само ден, след като New York Times обявиха, че са станали жертва на хакери – предполагаемо от Китай – и друга водеща американска медия съобщи за подобен проблем. Wall Street Journal обявиха, че тяхната мрежа е станала жертва на хакери и вероятността да бъдат същите разбили мрежата на New York Times е голяма.

Wall Street Journal споделиха, че хакери са успели да проникнат в глобалната компютърна система на медията, като първоначалната им цел са били журналистите и завеждащият редактор на китайското звено на вестника в Пекин. Подобно и на случая с NY Times, и тук цел на хакерите са били не потребителите на сайта или кражбата на информация, която би им осигурила финансова печалба.

Пола Кийв – говорител на Dow Jones, издател Wall Street Journal, сподели пред медиите, че те са реагирали своевременно, като са се свързали с властите, а така също и с външни специалисти по информационна сигурност, за да оправят проблема и да проведат разследване по взлома в глобалната им компютърна система. Всичко изглежда е завършило благополучно преди два дена.

Малко след тези разкрития, други медии също разкриха, че са ставали обект на подобни атаки също в последно време, като някои от тези опити за компрометиране на системите им се оказали успешни. Някои от медиите са Bloomberg LP и Thomson Reuters, като според тях атаките към New York Times не са изолиран случай, а част от една широкомащабна стратегия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари