Хакнаха Gatecoin, $2 млн. откраднати

0
3


Базираната в Хонк Конг биткойн борса Gatecoin съобщи за осъществен успешен пробив към мрежите на компанията, в резултат, на който са били откраднати два милиона долара в биткойн и Epherium цифрови валути. Това се равнява на 15% от всички депозити на тържището. Изпълнителният директор на компанията Орелиян Менант споделя, че пробивът е бил засечен на 13-ти, вследствие, на което те са прекратили дейността на борсата и макар и да пазят повечето активи на клиентите си в мултисигнатурно подписани „студени портфейли”, атакуващата страна е успяла да преодолее защитите им и са осъществили успешно кражбата на сериозната сума от цифрова валута. „В крайна сметка, осъщественият пробив към горещи портфейли възлиза в загуба на ETH 185 000 и BTC 250, което е еквивалент на два милиона долара. Това представлява 15% от всички депозити в криптовалута, съхранявани от Gatecoin”, пише Менант.

Нужно е да се спомене, че за разлика от пробивите към някои сенчести биткойни тържища, атаката към Gatecoin се различава, тъй като борсата е напълно легална организация, подпомагана от правителството на Хонг Конг и поддържано от Hong Kong Science and Technology Parks Corporation.

Атаката към Gatecoin представлява поредният удар към доверието към цифровата валута в последната година, в която жертва на подобни удари станаха ShapeShift AG, Coinkite Inc., Coinwallet, Cryptsy, BitPlay, BitStamp, Scrypt.CC и др.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за