Хакнаха Ubisoft

0
15

Базираното в Сан Франциско гейм студио Ubisoft призна, че сървърите му са били хакнати от анонимен престъпник или престъпници. В резултат на атаката неопределен в момента брой потребителски акаунти са били компрометирани. Според компанията, достъпът до няколко от онлайн системите им е бил добит след хакване на един от уеб сайтовете им.

Сред компрометираните лични данни има потребителски имена, имейл адреси и криптирани пароли. От Ubisoft предполагат, че хакерите са успели да откраднат потребителските данни на техен служител и след това са използвали тези данни, за да си осигурят достъп до системите им. Тази сутрин гейм студиото изпрати до всички свои клиенти имейл, с който ги съветват да променят паролите си в Ubisoft, както и във всички други сайтове, в които се логват, използвайки потребителското име и паролата си за Ubisoft.

Компанията не пожела да разкрие големи подробности, но уточни, че услугата за дигитална дистрибуция и управление на права Uplay не е била компрометирана. Не е бил добит и достъп до финансовите данни на потребителите.

Ubisoft е поредната голяма компания, чиито сървъри бяха атакувани от хакери в последните месеци. Малко по-рано тази година и Twitter признаха, че кибератака е довела до потенциалното компрометиране на 200 хиляди потребителски акаунта. Малко след това редица други компании също споделиха, че са били атакувани. Сред тях бяха Facebook, Microsoft и Apple.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за