Цената на акциите на Apple отново скочи нагоре

4
612

Днес AAPL индексът достигна ниво от малко над $200 за една акция. По този начин пазарната капитализация на компанията отново наближи един трилион долара, за първи път достигната през месец април миналата година. В края на търговете цената на акциите на Apple се задържа на ниво $199,50.

Миналата година бе твърде сложна за AAPL индекса. След впечатляващия ръст до месец октомври на 2018 година, акциите на компанията през следващите два месеца паднаха с цели 33%. Малко преди началото на 2019 година акциите на Apple достигнаха рекордно ниското ниво от $149.

Новата година също започна с лоши новини за акционерите. Поради разгорялата се търговска война с Китай AAPL индексът се срина с още 10%. Но на корпорацията не и трябваше много време, за да възстанови загубата от $75 милиарда. През следващите месеци ценните книжа на Apple демонстрираха устойчив ръст и днес AAPL индексът превиши $202, след което пазарната капитализация на компанията превиши $940 милиарда.

Този ръст в цената на акциите доведе AAPL индекса до почти рекордно постижение, постигано само през 2010 година. Днес цената на акциите на Apple леко спадна, но през изтеклите девет дни нейният ръст бе впечатляващ. Според мнението на Дейвид Айвс от CNBC, ръстът на ценните книжа на компанията се дължи преди всичко на намалените цени на iPhone в Китай.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Кока КолаМирославБахти Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бахти
Бахти

Балона отново е напомпан, да заповядат следващите балъци… 🙂

Мирослав
Мирослав

Дувайте момчета да стане на парчета.

Кока Кола
Кока Кола

Ти какво направи за това време и на колко ти оцениха проектите?

Кока Кола
Кока Кола

Двама хейтъра са почувстваха засегнати, а вие какво направихте, на колко ви оцениха проектите?