Червей играе на Тетрис с жертвите си

0
38

Нов червей пуска видеоиграта „Тетрис“ на жертвите си, докато се опитва да зарази всички компютри в локалната мрежа, предупреждават от Sophos. Програмата е заразила неголям брой компютри по света.

Новият червей, известен под името Cellery.A, използва версия на руската видеоигра, за да привлече жертвите си. Докато хората играят на „Тетрис“, червеят се опитва да зарази споделените харддискове и другите компютри, намиращи се в съответната локална мрежа, използващи операционната стсиема Microsoft Windows, се съобщава от Sophos.

„Ако в компанията Ви е прието да се играят компютърни игри в офиса, вашите служители могат да решат, че просто е била инсталирана поредната игра, и няма да вдигнат тревога“, казва Греъм Клули от компанията по компютърна сигурност. Игрите са нестандартен начин за разпространение на зарази по интернет, но това не е първият случай на подобна „тактика“. Преди повече от четири години е имало аналогичен вирус, който се еразпространил по чат каналите, носейки в себе си игра от тип „Тетрис“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари